Aran Islands vanuit Doolin boeken? reizen Land/Ierland|Categorie/Ierland Excursies & activiteiten ? Lees eerst hier voordat je boekt.

 Land/Ierland|Categorie/Ierland Excursies & activiteiten ervaringen

Lees eerst dit voordat je boekt! Direct boeken geeft voordeel

Dagtocht per ferry vanuit Doolin naar Inismore (Inis Mor, keltisch voor groot eiland) of naar het kleinere Inisheer (Inis Oirr, oftewel oostelijk eiland). Op de Aran Islands wordt nog de Keltische taal gesproken en men is er trots op haar traditionele Ierse cultuur. Een beroemd product van de eilanden is de Aran sweater, een van ongeverfde schapenwol gebreide visserstrui. U kunt er heerlijk wandelen, of fietsen huren en genieten van de ongerepte natuur. Het grillige kale landschap wordt gekenmerkt door de talrijke gestapelde stenen muurtjes, die je overal tegenkomt. Het beuken van het water op de rotsen en de sterke wind zorgt hier voor een gevoel van ontzag voor de natuurelementen.
Inishmore is het grootste van de Aran Islands (900 inwoners). Er zijn verschillende forten uit de ijzertijd en eeuwenoude kloosterruïnes te bewonderen. De ferry overtocht naar Inishmore duurt 1 uur en 20 minuten en u komt aan in Kilronan, waar u fietsen kunt huren of een tocht maken met een jaunting car (paardenkoets). U kunt optioneel een rondrit over het eiland boeken met een minibus, met een o.a. een bezoek aan het interessante, aan de rand van een 100 meter hoge klif gebouwde, prehistorische ringfort Dun Aengus.
De overtocht naar het kleinere Inisheer (250 inwoners) duurt slechts 20 minuten. Het eiland is minder druk als Inishmore en heeft ook veel te bieden: fotogenieke weggetjes van gestapelde stenen, eeuwenoude kastelen, een vuurtoren en een van de mooiste stranden van Ierland met een scheepswrak. Er zijn 3 pubs, waar vaak traditionele muziek te horen is. Ook hier is het mogelijk een fiets te huren of een eilandtour te maken met paard en wagen. Op de terugreis vanaf Inisheer kunt u ook een combinatie maken met de Cliffs Of Moher Cruise. De boot vaart dan langs de Cliffs Of Moher en de Bhreannan Mor zeeklif en onderweg ziet u grote aantallen zeevogels (afhankelijk van het seizoen ook papepaaiduikers). Vanaf mei 2018 is er een nieuw schip in de vaart genomen met plaats voor 194 passagiers.
Vertrek: vanaf de pier in Doolin, Inishmore dagelijks om 10.00 uur, terugreis ferry om 16.00 uur vanuit Kilronan. De ferry naar Inisheer (Inis Oirr) vertrekt om 10:00, 11.00 en 13:00 uur en vertrekt retour weer om 13:45 en 16.45 uur.
Prijs:
Inishmore dagretour ferry € 25 per persoon

Inisheer (Inis Oirr) dagretour ferry € 19 per persoon
Inisheer (Inis Oirr) combinatie, ferry & terug Cliffs Of Moher Cruise € 31 per persoon
Duur overtocht: Doolin – Inishmore ca.1 uur en 20 minuten, Doolin – Inisheer (Inis Oirr) ca. 20 minuten.

Land/Ierland|Categorie/Ierland Excursies & activiteiten BBI travel

IEEX369B
BBi Travel (één van de oudste reisorganisaties van Nederland) staat bekend om eigen reizen naar Scandinavië, Ierland, Lapland, Canada en Mauritius.

EUR

Kijk voor de actuele prijs op Aran Islands vanuit Doolin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *